Cepts lasis ir lielisks pamatēdiens! Tas ir ļoti gards un vienmēr ir labs pamatēdiens, kuram neprasās klāt kartupeļi, salāti. Ikviens viesis būs sajūsmā par šī laša sulīgumu, kurš nezaudē savu garšu.
Nepieciešamās sastāvdaļas:
3 ēdamkarotes sinepju
3 ēdamkarotes sviests
5 tējkarotes medus
½ glāzes svaigu maizes drupatu
½ glāzes smalki sasmalcinātu pekanriekstu
3 tējkarotes sasmalcinātu svaigu pētersīļu
6 gabali laša filejas
sāls un pipari pēc garšas
6 citrona šķēles
Pirmais pagatavošanas solis:
Uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 400 grādiem. Nelielā bļodiņā sajauciet kopā sinepes, sviestu un medu. Citā bļodiņā sajauciet kopā rīvmaizi, pekanriekstus un pētersīļus.
Otrais pagatavošanas solis:
Katrai laša filejai pievienojiet sāli un piparus. Novietojiet uz viegli ietaukotas cepšanas loksnes. Apsmērējiet ar sinepju un medus maisījumu. Katras filejas virsu pārklājiet ar maizes drupatas maisījumu.
Lasi vēl: Zvaigžņu prognoze 29. janvārim: Zivīm – laime, Vēzim – panākumi karjerā
Trešais pagatavošanas solis:
Cepiet 10 minūtes un pēc 10 minūšu gatavošanas lasis ir gatavs.
Lai dekorētu šo gardo ēdienu – izmantojiet citrona šķēlītes.
Šis lasis iespaidu atstās uz ikvienu, jo ir viegli pagatavojams un galvenais, ka ātri. Laša piekritējiem noteikti šī būs garda delikatese un pamatēdiens vienā!